Stranačke aktivnosti     | 06.06.2018. 11:52 |

Saopštenje za javnost Demokratske fronte TK

FENA Saopćenje

Savjet za zdravstvo Kantonalnog odbora Demokratske fronte TK daje punu podršku Strukovnom sindikatu doktora medicine i stomatologije TK. Posebno osuđujemo ucjene i zastrašivanja koja su evidentna ovih dana, kao i ograničavanje prava, te pokušaj narušavanja digniteta ovog Strukovnog sindikata i zdravstvenih radnika.

Kantonalni odbor Demokratske fronte TK će se na sve načine boriti za dostojanstvo zdravstvene struke i zdravstvenih radnika. Smatramo da se pri kreiranju zdravstvene politike i utvrđivanju uslova rada u oblasti zdravstva mišljenje doktora mora uvažavati, gdje poseban značaj i ulogu treba da ima Strukovni sindikat koji okuplja više od 80 posto ljekara u ovom kantonu.

Demokratska fronta TK daje punu podršku Strukovnom sindikatu doktora medicine i stomatologije TK i njihovim opravdanim zahtjevima, a od nadležnih institucija vlasti zahtjevamo hitno poduzimanje neophodnih mjera za ispunjenje ovih zahtjeva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte Tuzlanskog kantona

Saopćenje za javnost za DF-a TK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu