Bosna i Hercegovina     | 06.06.2018. 11:41 |

Bradara: Dom naroda PFBiH u 15.00 sati se izjašnjava o tačkama redovne sjednice

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 6. juna (FENA) – Dom naroda Federalnog parlamenta nastavio je zasjedanje, koje je prekinuto 10. maja. 

- Izjašnjavanje o preostalim tačkama dnevnog reda bit će u 15.00 sati - kazala je predsjedavajuća Doma naroda Lidija Bradara. 

Delegatima je ostalo da se očituju o izvještajima o radu nekoliko institucija iz 2016. godine. To su: Agencija za reviziju privatizacije u Federaciji BiH, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH, Federalni zavod za zapošljavanje, Fond za zaštitu okoliša, Agencija za bankarstvo FBiH, Međunarodni aerodrom „Sarajevo”, BH Telecom, „Sarajevoputevi“, BH Gas i Željeznice Federacije BiH.

Također, predviđeno je izjašnjavanje o izvještajima o finansijskoj reviziji Zavoda za zbrinjavanje mentalno-invalidnih osoba - Bakovići i Federalnog zavoda za agropedologiju za 2016. godinu, kao i prošlogodišnjim izvještajima o zaduženju Federacije po osnovu emisije trezorskih zapisa.

Očekuje se da delegati daju saglasnost na strategije upravljanja dugom od 2017. do 2019. i od 2018. do 2020. godine, kao i strategije razvoja metalskog i elektro sektora, drvne industrije i industrije građevinskog materijala.  

Nakon redovne sjednice, Dom naroda planira održati i vanrednu sjednicu, na kojoj je predviđeno izjašnjavanje o prijedlozima zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom te zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine i izmjene Zakona o stečaju.

U nacrtu je zakon o slobodnim zonama, kao i izmjene i dopune Zakona o deviznom poslovanju.

Dom naroda trebao bi razmatrati i odluke o prihvatanju zaduženja za realizaciju projekata“ Koridor 5C Mostar jug“, „Koridor 5C Zenica Sjever“, „Autoput Nemila-Donja Gračanica“, „Koridor 5C poddionica Nemila – Donja Gračanica (Zenica Sjever) (Komponenta A)“ i „Koridor 5C poddionica Nemila – Donja Gračanica (Zenica Sjever) (Komponenta B)“.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Oprečne izjave delegata o toku i ishodu prekinute sjednice Doma naroda PSBiH (VIDEO)

Prekinuta sjednica Doma naroda PSBiH, Klub Bošnjaka protiv Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH

Zbog prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH delegati iz Kluba Bošnjaka napustili sjednicu Doma naroda

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo