Bosna i Hercegovina     | 06.06.2018. 11:00 |

Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja počeo u Sarajevu

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja "Tea Fest“ otvoren je danas u Sarajevu na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović i trajat će do 10. juna, a tema ovogodišnjeg festivala je primjena eteričnih ulja u aromaterapiji.

Iz direkcije Festivala najavljeni su brojni zanimljivi sadržaji, kao što su programi "Povratak tradiciji“, "Moderne note“ i "Njega kože“, u okviru kojih će brojni izlagači predstaviti svoje zanimljive proizvode.

Direktorica festivala Samira Katica Arnautović kaže da je u sektoru ljekovitog bilja primijetan trend dodavanja vrijednosti proizvodima i ulaska mladih ljudi u sektor, pa tako je u ponudi više prirodne kozmetike na bazi bilja.

- Ljude pokušavamo educirati i ukazati im na važnost svakodnevnog konzumiranja pčelinjih i biljnih proizvoda. Proizvođači na tržištu nude široku paletu proizvoda, a posjetioci festivala ovdje mogu pronaći čajeve, prerađevine od šumskog voća i kozmetiku na bazi ljekovitog bilja - izjavila je Katica Arnautović. 

Dodaje da je ovaj sektor jedan od najuspješnijih u BiH kada je u pitanju vanjskotrgovinska razmjena, te da je u protekloj godini izvezao 21 milion KM proizvoda, od čega su deset miliona profita donijela eterična ulja. 

Iz direkcije Festivala pozvali su građane Sarajeva i goste da posjete festival i upoznaju se sa odličnim domaćim proizvodima, te ih kupe po promotivnim cijenama.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'