Servisne informacije     | 06.06.2018. 07:38 |

BIHAMK - Zbog radova usporen saobraćaj na M-18 Vogošća - Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Saobraćaj je u jutarnjim satima pojačanog intenziteta, posebno u gradskim centrima.

Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, upozorava se na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog izvođenja neophodnih radova danas od 08.30 do 16.00 sati usporeno će se saobraćati na magistralnom putu M-18 Vogošća-Sarajevo, na dionici Ugorsko-Kobilja Glava.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima u vremenu od 08.00 do 16.00 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BIHAMK - U nekim planinskim predjelima ima raskvašenog snijega na cesti

BIHAMK - Kolovoz suh i mjestimično vlažan, brojne dionice sa učestalim odronima

BIHAMK - Kolovozi jutros suhi i mjestimično vlažni, učestali odroni zemlje ili kamenja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo