Bosna i Hercegovina     | 05.06.2018. 20:17 |

Programska konvencija SDP-a BiH održana u Bihaću

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 5. juna (FENA) - Činjenica je da se neki dijelovi BiH zapostavljaju u razvojnim projektima i da je to potrebno promijeniti, jer samo tako se može graditi društvo jednake šanse i zemlja za sve njene građane, istaknuto je danas na programskoj konvenciji Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) u Bihaću.

- Nakon oktobarskih izbora, kada SDP preuzme vlast, razvoj zemlje kreće baš iz Krajine. Namjeravamo svake godine obnoviti i modernizirati po 100 škola u BiH, a taj projekat će krenuti baš iz USK - poručeno je sa skupa, saopćeno je iz te stranke. 

Na programskoj konvenciji SDP-a istaknuto je da će Denis Bećirović u Predsjedništvu BiH predstavljati sve građane Bosne i Hercegovine.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je naveo da su članovi SDP-a, njih 27.000, izabrali Bećirovića kao kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali da njegovu kandidaturu svakim danom podržava i sve veći broj drugih političkih stranaka, organizacija i istaknutih pojedinaca.

- Među prvima podrška je došla upravo iz Krajine. To je potvrda da se radi o kvalitetnom kandidatu, kojeg mnogi vide kao svog predstavnika. Naš član Predsjedništva BiH će predstavljati sve građane koji BiH smatraju svojom domovinom. Isto tako, on će biti predstavnik i svakog dijela naše zemlje - rekao je Nikšić.

On je napomenuo kako je činjenica da se neki dijelovi BiH zapostavljaju u razvojnim projektima i da je to potrebno promijeniti, jer samo tako se može graditi društvo jednake šanse i zemlja za sve njene građane.

- U 'Planu 10' stoji i da ćemo svake godine modernizirati ili renovirati najmanje 100 škola u BiH. Škole su dotrajale i neuslovne. Imamo moralnu i demokratsku obavezu osiguravanja jednakih prilika u obrazovanju za svu našu djecu. Želimo da nam djeca idu u moderne i opremljene škole, gdje će naučiti kako da razmišljaju i kako da budu dobri, uspješni i sretni ljudi... - naglasio je Nikšić.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a USK Hajrudin Havić poručio je da su neophodne radikalne mjere kako bi BiH krenula putem ozdravljenja i ubrzanog napretka.

- SDP-ov Plan 10 predviđa drastično porezno rasterećenje poslodavaca i privrede u cjelini. Višak sredstava koji ostane poslodavcima omogućit će im da više sredstava ulože u razvijanje poslovanja, zapošljavanje novih radnika i poboljšanje položaja postojećih radnika. SDP to namjerava postići insistiranjem na donošenju Zakona o minimalnoj plati - rekao je Havić.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo