Bosna i Hercegovina     | 05.06.2018. 19:11 |

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Na 50. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, u drugoj fazi u Povjerenstvu sa šest usvojenih amandmana, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Utvrđena je usuglašenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH i podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o kaznenom postupku BiH, čiji su predlagatelji izaslanici iz Kluba hrvatskog naroda Ljilja Zovko, Bariša Čolak, Zdenka Džambas i Mario Karamatić.

Povjerenstvo je utvrdilo usuglašenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH i podržalo načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o kaznenom postupku BiH, čiji je predlagatelj izaslanik Halid Genjac.

Utvrđena je usuglašenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH, a nisu podržana načela, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, čiji je predlagatelj Zastupnički dom PSBiH.

Usvojeno je Izvješće o radu Pravobraniteljstva BiH za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo