Regija     | 05.06.2018. 18:17 |

U Dubrovniku potvrđen treći slučaj ospica

FENA Cvita Kusić

DUBROVNIK, 5. lipnja (FENA) - Ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Marijo Bekić izjavio je u utorak u Dubrovniku kako je potvrđen slučaj ospica u žene iz Dubrovnika, zaposlene u bolnici, koja je dosad bila pod sumnjom na zarazu, što je treći potvrđeni slučaj ospica u Dubrovniku u nepuna dva tjedna.

 Voditelj Odjela za epidemiologiju dubrovačke Opće bolnice Stjepan Đuričić izjavio je kako je 33-godišnjak iz Stona, u kojega je potvrđen prvi slučaj ospica, već pušten kući, a zaposlenik bolnice iz drugog potvrđenog slučaja još se liječi.

 "Za ovaj treći slučaj rezultate ćemo (službeno) dobiti tijekom srijede", rekao je Đuričić.

 No, taj slučaj ospica već su potvrdili u Nacionalnome referentnom laboratoriju za morbile i rubeolu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, iz kojeg ističu kako je oboljela osoba epidemiološki povezana s prvim slučajem iz Dubrovnika te da se protuepidemijske mjere i dalje provode.

 Muškarac iz Stona zaražen ospicama hospitaliziran je 25. svibnja u dubrovačkoj Općoj bolnici te je nakon liječenja pušten kući. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić rekao je prošlog tjedna kako su djelatnici tog zavoda izašli na teren i obradili sve osobe za koje su doznali da su bile u kontaktu sa zaraženima.

 Podsjetio je da je muškarac u vrijeme zaraze bio kod kuće, ali ne može se znati je li koga zarazio dok se kretao. Pozvao je obiteljske i školske liječnike te pedijatre da obrate pozornost na simptome te da nastave pojačano cijepiti.

 U ponedjeljak, 4. lipnja potvrđen je drugi slučaj zaraze ospica u zaposlenika bolnice, a pojavila se sumnja i na treći slučaj u jedne zaposlenice, koji je u utorak također potvrđen, javila je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Papa Franjo još pati od prehlade, ograničio govore u javnosti

Papa Franjo otkazao sve termine u ponedjeljak, Vatikan tvrdi se 'potpuno oporavlja'

BH naučnici i ljekari kroz online platformu donose savjete i edukativne sadržaje posvećene zdravlju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo