Bosna i Hercegovina     | 05.06.2018. 18:03 |

U Livnu održan molitveni i radni sastanak vojnih kapelana

FENA Saopćenje

LIVNO, 5. lipnja (FENA) - U vojarni u Livnu, gdje je sjedište vojne kapelanije koju predvodi fra Mate Logara, u ponedjeljak je održan redoviti proljetni radni susret vojnih kapelana Oružanih snaga BiH, 32. po redu, kojim je predsjedao vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić.

Sastanak je započeo posjetom biskupa Vukšića zapovjedniku vojarne bojniku Marinku Romiću i nastavio molitvenim susretom s vojnicima u kapelici sv. Nikole Tavelića, odnosno koncelebriranom svetom misom.

U radnom dijelu susreta analizirana je provedba zaključaka s prethodnoga sastanka, koji je održan prošle jeseni u vojarni Bukova Greda kod Orašja.

Saslušani su potom izvještaji o sudjelovanju na Međunarodnom vojnim hodočašću u Lourdes u svibnju ove godine, o međunarodnom susretu vojnih vjerskih službenika koji je održan na početku veljače u Finskoj, o djelovanju ureda Vojnog ordinarijata, koji se nalazi u zgradi Ministarstva obrane, te o stanju u svakoj pojedinoj vojnoj kapelaniji.

Na kraju susreta razmijenjena su mišljenja i sačinjeni početni planovi za dva važna događaja sljedeće jeseni: hodočašće u Mariju Bistricu i molitveni pohod na Bobovac, prenosi KTA.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Najavljena zajednička obuka snaga EUFOR-a i OSBiH u narednih mjesec dana (VIDEO)

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'