Ekonomija     | 05.06.2018. 16:31 |

Švicarska potiče razvoj turizma u Hercegovini

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 5. lipnja (FENA) - Predstavnici Veleposlanstva Švicarske u BiH posjetili su u utorak Mostar gdje su s predstavnicima Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu - REDAH održali sastanak na temu turizma.

Domaćini su na sastanku održali prezentaciju o projektu uspostavljanja nove funkcije na tržištu u sektoru turizma u regiji Hercegovine, kao i izrade studije izvodljivosti i ekonomskog utjecaja privlačenja niskotarifne aviokompanije u Zračnu luku Mostar.

Partner projekta je i Ured za europske integracije Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), čije je težište projektne ideje intenzivan razvoj turizma, s naglaskom na ruralni te aktivni turizam.

Projekt je, inače, podržala švicarska vlada u sklopu programa MarketMakers, koji potiče rast privatnog tržišta u odabranim sektorima, koji će voditi do kreiranja novih radnih mjesta za mlade žene i muškarce.

Jedan od odabranih sektora je turizam koji je konstantno rastuća gospodarska grana u zemlji i regiji, s mnogim poslovnim prilikama.

"Naša zemlja ima ogroman potencijal u turizmu, ali nedovoljno iskorišten, uslijed nedostatka domaćih turističkih proizvoda. Zahvaljujemo se Švicarskoj vladi koja je u sklopu programa MarketMakers prepoznala turističke potencijale u Hercegovini i dalje nas podržava kroz partnersku suradnju u projektima koje planiramo ostvariti budućnosti", priopćili su iz Ureda za europske integracije ZHŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

U Brčkom proglašeni najbolji filmovi 'Turizam film festivala'

U Bosni i Hercegovini u januaru 90.614 turista, 2,9 posto više u odnosu na isti mjesec 2023.godine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo