Bosna i Hercegovina     | 05.06.2018. 15:20 |

Dom naroda FBiH sutra nastavlja redovno i počinje vanredno zasjedanje

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 5. juna (FENA) – Dom naroda Federalnog parlamenta sutra će nastaviti zasjedanje, koje je prekinuto 10. maja, i održati novu vanrednu sjednicu.

Na redovnom zasjedanju delegatima je ostalo da se očituju o izvještajima o radu nekoliko institucija iz 2016. godine. To su: Agencija za reviziju privatizacije u Federaciji BiH, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH, Federalni zavod za zapošljavanje, Fond za zaštitu okoliša, Agencija za bankarstvo FBiH, Međunarodni aerodrom „Sarajevo”, BH Telecom, „Sarajevoputevi“, BH Gas i Željeznice Federacije BiH.

Također, predviđeno je izjašnjavanje o izvještajima o finansijskoj reviziji Zavoda za zbrinjavanje mentalno-invalidnih osoba - Bakovići i Federalnog zavoda za agropedologiju za 2016. godinu, kao i prošlogodišnjim izvještajima o zaduženju Federacije po osnovu emisije trezorskih zapisa.

Očekuje se da delegati daju saglasnost na strategije upravljanja dugom od 2017. do 2019. i od 2018. do 2020. godine, kao i strategije razvoja metalno i elektro sektora, drvne industrije i industrije građevinskog materijala.  

Na dnevnom redu vanredne sjednice nalaze se i prijedlozi zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom te zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine i izmjene Zakona o stečaju.

U nacrtu je zakon o slobodnim zonama, kao i izmjene i dopune Zakona o deviznom poslovanju.

Na tom zasjedanju planirano je da Dom naroda razmatra odluke o prihvatanju zaduženja za realizaciju projekata“ Koridor 5C Mostar jug“, „Koridor 5C Zenica Sjever“, „Autoput Nemila-Donja Gračanica“, „Koridor 5C poddionica Nemila – Donja Gračanica (Zenica Sjever) (Komponenta A)“ i „Koridor 5C poddionica Nemila – Donja Gračanica (Zenica Sjever) (Komponenta B)“.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Održane dvije izvanredne telefonske sjednice Vijeća ministara BiH

Zukić: Izboru predsjednika Federacije BiH trebao bi prethoditi politički dogovor

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'