Regija     | 05.06.2018. 14:36 |

Vučić: Beograd neće odustati od dijaloga sa Prištinom

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 5. lipnja (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije optimista po pitanju predstojećih razgovora s predstavnicima Prištine u Bruxelesu, ali da Beograd neće odustati od dijaloga, jer je razgovor jedino rešenje do kompromisa.

"Predstoje nam razgovori u Bruxelesu. Nisam optimista, ali će Srbi uložiti napore da se dođe do kompromisa", kazao je Vučić novinarima u Srpskoj akademiji znanosti i umjetnosti nakon otvaranja dvodnevne međunarodne konferencije antikorupcijskog portala "Pištaljka".

On je kazao da je zabrinut zbog učestalih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji proteklih dana, dodajući da je riječ o kampanji zastrašivanja tamošnjeg srpskog naroda za koju ne zna da li je naredio neki lokalni ili viši funkcioner, prenose beogradski mediji. 

"Do sada smo uspeli da sačuvamo mir i stabilnost, ali to postaje sve teže jer Albanci postaju sve nervozniji", dodao je Vučić.

Upitan o završetku mandata misije Eulexa na Kosovu, Vučić je kazao da će ostati predstavnici Eulexa na Kosovu, ali da to neće baš tako da kažu kako se ne bi zamjerili prištinskim vlastima.

Dodao je i to da je država u prošlosti napravila veliku grešku prihvatajući da se Eulexu osigura da obavljaju njihovu funkciju na Kosovu bez da Srbija dobije nešto i da je trebalo da se insistira na rezoluciji 1244.

Kazao da su to greške prošlosti i da se to sada ne može promijeniti.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vučić: Otpor rezoluciji o Srebrenici u UN-u sve veći, naša borba traje i neće biti laka

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'