Bosna i Hercegovina     | 05.06.2018. 12:43 |

Mirni prosvjed roditelja zbog izmještanja centra za ovisnost u blizini škole

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 5. lipnja (FENA) – Zbog izmještanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar na novu lokaciju koja se nalazi u neposrednoj blizini Osnovne škole Ilije Jakovljevića, Udruga roditelja "Naša djeca 2014" organizira u srijedu, 6. lipnja, u 18 sati ispred te škole mirni prosvjed.

Iz te udruge pozvali su sve građane Grada Mostara da ih podrže u njihovom nastojanju da se djeci tog grada stvori primjerenije i sigurnije okruženje, a ovisnicima primjeren centar koji će zadovoljiti njihove potrebe za stručnim i odgovarajućim liječenjem.   

Po riječima glasnogovornice Udruge Mirjane Laganin, osim roditelja, izmještanjem centra, kao i njegovom ranijom lokacijom, nezadovoljni su i građani koji žive u njegovoj blizini.

-  Građani, zbog lokacije na kojoj se centar nalazi, godinama pišu peticije i prosvjeduju, no ništa nije urodilo plodom - ocijenila je Laganin te dodala kako roditelji ne žele da njihova djeca imaju doticaja za špricama kao što je to, kako kaže, gotovo svakodnevno slučaj zbog čega i traže da se centar izmjesti na primjereniju lokaciju.

- I roditelji i djeca su uplašeni, a vlasti ostaju nijeme na sve njihove zahtjeve – naglasila je Loganin.

Ustvrdila je kako je centar i ranije bio na neprimjerenom mjestu u blizini osnovne škole, a sada se radi rekonstrukcija prostora te se centar izmješta također na neprijemjereno mjesto, odnosno opet u blizini škole.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo