Stranačke aktivnosti     | 05.06.2018. 10:18 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke prava BiH

FENA Saopćenje

Hrvatska stranka prava BiH želi izvijestiti svekoliku javnost o odluci Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP BiH), od 31. svibnja 2018. godine, u kojoj izričito stoji da jedino Hrvatska stranka prava BiH, predsjednika Nikole Raguža, ima pravo koristiti ovo ime na Općim izborima 2018. godine.

U navedenoj Odluci obvezuje se Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine, predsjednika Stanka Primorca, da u roku od dva dana izmijeni naziv stranke koji neće biti sličan sadašnjem, što dovodi u pitanje i njegovu sramnu koaliciju sa HDZ-om BiH.

Hrvatska stranka prava BiH, kao drugi najstariji politički subjekt, ujedno prva, izvorna pravaška stranka u suvremenoj BiH i korijen svih budućih pravaških opcija u BiH, pozdravlja ovakvu odluku SIP-a BiH kojom su se, na koncu, uklonile sve nejasnoće, obmanjivanje javnosti, članstva i birača pravaškim imenom, a poradi osobnih interesa nekoliko sužanjskih pojedinaca.

Hrvatska stranka prava BiH biti će snažan, dosljedan, principijelan dio velike hrvatske koalicije protiv ekonomskog ugnjetavanja i svakog zatiranja slobode i domoljublja hrvatskog čovjeka na njegovom stoljetnom ognjištu u Bosni i Hercegovini. Stoga je bespredmetno i svako demantiranje predsjednika nepostojeće pravaške opcije Stanka Primorca o postignutoj hrvatskoj koaliciji u Srednjobosanskoj županiji, HSP-a BiH, HS-a i HDZ-a 1990 jer se ovaj pravaški ogranak samo vratio u okrilje izvornog pravaštva. Istog onog pravaštva čijeg duha odavno nema u njegovoj stranci. 

Hrvatska stranka prava BiH ovim putem upućuje poruku svim pravašima, kao i svakom slobodnom Hrvatu i Hrvatici u BiH: Vrijednosti izvornog pravaštva kojeg smo dobili u naslijeđe od Oca Domovine nikada se i ni zbog čega ne izdaju, a pravo na slobodu hrvatskog naroda neće odrediti nitko drugi nego Bog i Hrvati!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo