Servisne informacije     | 05.06.2018. 08:00 |

BIHAMK - Kolovozi jutros mjestimično vlažni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana u gradskim centrima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima u vremenu od 08.00 do 16.00 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BIHAMK - U nekim planinskim predjelima ima raskvašenog snijega na cesti

BIHAMK - Kolovoz suh i mjestimično vlažan, brojne dionice sa učestalim odronima

BIHAMK - Kolovozi jutros suhi i mjestimično vlažni, učestali odroni zemlje ili kamenja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo