Najave     | 04.06.2018. 16:12 |

Finalna konferencija twining projekta EU 'Jačanje provedbe zakona'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. juna (FENA) - Finalna konferencija twining projekta Evropske unije "Jačanje provedbe zakona" bit će održana sutra u Sarajevu, u organizaciji Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i Delegacija Evropske unije u BiH s ciljem predstavljanja rezultata projekta usmjerenog ka jačanju provedbe zakona u BiH.

Cilj dvogodišnjeg projekta jeste približiti sektor za provedbu zakona u BiH bliže standardima EU u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala, terorizma i korupcije, jačanje koordinacije s tužiocima, kao i međunarodne policijske saradnje, kako bi se pomogao rad agencija za provedbu zakona u BiH.

Riječ je o ambicioznom i kompleksnom Projektu koji je zahtijevao kontinuiranu predanost, snažan osjećaj vlasništva nad projektom i blisku saradnju korisnika projekta na svim nivoima u BiH, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Konferencija će okupiti visoke zvaničnike agencija za provedbu zakona u BiH, Delegacije EU u BiH, konzorcija koji provodi projekat - ministarstva unutrašnjih poslova Austrije, Slovenije i Hrvatske, međunarodnih organizacija, kao i stručnjake koji su svojom ekspertizom doprinijeli implementaciji projekta.

Taj projekat finansira EU sa 4,5 miliona eura u cilju daljnjeg unapređenja policijske službe i jačanja saradnje, koordinacije i efikasnosti u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i korupcije.

Projekat vodi austrijsko Savezno Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za evropske integracije i ekonomski razvoj u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova Slovenije i Hrvatske.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

Njemačka vlada obećala se pozabaviti rastućim kriminalom

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta