Bosna i Hercegovina     | 04.06.2018. 13:37 |

Ramazanske noći u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 4. juna (FENA) - Protekle tri večeri u Bugojnu bile su u znaku manifestacije "Ramazanske noći", koja je privukla veliku pažnju građana, odnosno vjernika s područja Medžlisa IZ Bugojno.

Manifestacija je počela u petak navečer nakon teravih-namaza ispred Sultan-Ahmedove džamije.

Članice bugojanskog Aktiva žena “Asr” izvele su nekoliko ilahija, a gost je bio student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Ajdin Hasanić, široj javnosti poznat kao tvorac serijala “Miris Ramazana”, te više kratkometražnih filmova.

Između ostalih, filma “Ugašena mladost“, koji je posvećen tragično nastradalim studenticama Editi Malkoč i Selmi Agić, te drugim osobama koje su izgubile život u saobraćajnim nesrećama.

Gost “Ramazanskih noći” u subotu bio je poznati bh. pjevač i izvođač ilahija i sevdalinki Armin Muzaferija, dok su sinoć prigodan program izveli članovi hora “Preporod” iz Sarajeva.

Organizator manifestacije bio je Medžlis IZ Bugojno, u saradnji s Općinom koja je, po riječima hfz Mahira Ramića, podržala "noći ilahija, kasida, ugodnog i prijatnog razgovora, dijaloga i druženja”.

-Željeli smo da našim džematlijama, koji tokom ramazana poste, ustručavaju se od jela, pića i drugih užitaka, omogućimo da razgale dušu poslije teravije, ovdje ispred džamije Sultan-Ahmed. Želimo, također, da ova manifestacija bude prepoznatljiva i da nam svima ramazan ostane u lijepom sjećanju - naglasio je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo