Bosna i Hercegovina     | 04.06.2018. 13:09 |

Stranke Saveza za promjene potpisale koalicioni sporazum, uvjereni u pobjedu

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 4. juna (FENA) - Stranke Saveza za promjene danas su u Banjoj Luci potpisale Sporazum o principima zajedničkog djelovanja.

Potpise na Sporazum stavili su predsjednici SDS-a, PDP-a, NDP-a, Srpske radikalne stranke, Napredne Stranke Srpske, Srpske napredne Stranke, partije “Sloboda”, Lista Pravda i red, Savez za ostanak i Seljačke stranke.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić siguran je da će on, kao i kandidat Saveza za promjene za predsjednika RS-a Vukota Govedarica sigurno pobijediti na oktobarskim izborima.

- RS treba normalan život, bolju perspektivu za mlade, veću briga o mnogočlanim porodicama, razvoj, sigurnost, a ne nesigurnost i neizvjesnost – naglasio je Ivanić.

Kaže da Savez za promjene nudi stabilnu perspektivu građanima RS.

- Ovo je bitka ljudi u RS, za vlastito dostojanstvo i ovu bitku možemo pobijediti samo zajedno s građanima. I ovu bitku ćemo pobijediti - uvjeren je on.

Lider SDS-a i kandidat za entitetskog predsjednika Vukota Govedarica uvjerava da će pobijediti na izborima, jer su, tvrdi, pobijedili sve one koji su mislili da u RS ne može da bude drugačije.

- Narod u RS je pobijedio strah i odlučan je da krene za nama - naveo je Govedarica ističući da će osigurati bolji život građana RS, koja će biti bezbjedna i prosperitetna.

- U oktobru spremamo veliku pobjedu i to će biti pobjeda RS-a. Taj dan treba da pobijedi narod u RS. Moramo da pobijedimo apsolutizam u RS, siromaštvo, korupciju, odliv mladih iz RS...– kazao je predsjednik SDS-a.

Tvrdi da su predstavnici Saveza za promjene u dosadašnjim aktivnostima u vlasti na nivou BiH ostvarili dobre rezultate, te da su odbranili poziciju RS-a.

Slogan Saveza za promjene je "Dan pobjede RS".

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Mostar i Nikšić potpisuju Sporazum o prijateljstvu i suradnji

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Rama: Provedba sporazuma između Kosova i Srbije važna je za sigurnost na zapadnom Balkanu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'