Kultura     | 04.06.2018. 13:15 |

Predstava 'Sve se nekako preživi osim smrti' na Teatar festu 'Petar Kočić'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. juna (FENA) - Dramska predstava ''Sve se nekako preživi, osim smrti'' u režiji Dine Mustafića, a prema tekstu Ljubice Ostojić, bit će izvedena 10. juna u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci, u okviru XXI Teatar festa "Petar Kočić" 2018.

Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe. Glavni protagonist je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život, a ima vlastite gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze... Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

U predstavi ''Sve se nekako preživi osim smrti'' igraju Ejla Bavčić-Tarakčija, Izudin Bajrović, Kaća Dorić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Amila Terzimehić, Dina Mušanović i Vedran Đekić, uz Balet NPS. Posebno se ističe učešće Hora "Castra" iz Banja Luke, što govori o snazi umjetnosti kao mostu koji spaja srca duše i ljude.

Teatar fest "Petar Kočić"  je festival koji vrednuje i promoviše vrhunska dostignuća u pozorišnoj djelatnosti, sa akcentom na autore koji stvaraju na jezicima južnoslovenskih naroda. Trajat će od od 4. do 11. juna. 

U ponedjeljak, 11. juna bit će upriličena dodjela nagrada i svečano zatvaranje teatar festa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Na daskama Kamernog teatra 1. i 7. juna premijere predstava 'Majka' i 'Otac'

Mustafić: Zbog generacija koje dolaze dužni smo da razvijamo kulturu sjećanja

Mustafić: Jezik umjetnosti i kulturne diplomatije treba da bude most naspram političkog narativa

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta