Bosna i Hercegovina     | 04.06.2018. 16:18 |

Hoyt Yee dobitnik prestižnog priznanja Centra za transtlantske odnose SAIS

FENA Saopćenje

WASHINGTON/SARAJEVO, 4. juna (FENA) - Centar za transatlantske odnose SAIS pri Johns Hopkins univerzitetu u Washingtonu objavio je da će dodijeliti nagradu “Mediterranean Leadership Award” bivšem zamjeniku pomoćnika državnog sekretara SAD-a Hoytu Yeeu za njegov doprinos jačanju demokracije te podrške euro-transatlantskim integracijama na Balkanu.

Hoyt Yee će ovo priznanje dobiti 13. juna nakon panel diskusije “Zapadni Balkan: Evropa ili ne?”. Na panelu će učestvovati Thomas Countryman, bivši pomoćnik državnog sekretara za Evropu i Balkan, Daniel Hamilton, Daniel Serwer, Michael Haltzel uime Centra za transatlantske odnose te Nebojša Todorović koji boravi na Centru kao gost projekta Mediteranskog bazena na SAIS-u, inače bivši zamjenik ministra za zdravstvo Crne Gore.

Projekt Mediteranskog bazena na SAIS-u vodi dr. Saša Toperi, a priznanje SAIS-a iz naše zemlje, za svoj doprinos razvoju demokracije u BiH je prije dvije godine dobila Vildana Selimbegović, glavna i odgovorna urednica Oslobođenja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta