Servisne informacije     | 03.06.2018. 14:38 |

U BiH sutra pretežno sunčano, poslijepodne porast naoblake i padavine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. juna (FENA) - U BiH sutra će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i u večernjim satima porast naoblake, u većem dijelu BiH će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine.

Vjetar  će biti slab do umjeren u Hercegovini i na zapadu Bosne, jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 26 do 32 °C.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme. Poslijepodne ili u večernjim satima porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 28 °C

U Bosni i Hercegovini danas je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni su zabilježeni lokalni pljuskovi i grmljavina. Do kraja dana i u večernjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Bjelašnica 11°C; Ivan-sedlo 22; Livno 25; Bugojno 26; Gradačac, Sanski Most, Sarajevo 27; Bihać, Brčko, Doboj, Prijedor, Trebinje, Tuzla, Zvornik 28; Banja Luka, Bijeljina, Široki Brijeg 29; Grude 30 i Mostar 31°C, saopćeno je iz  Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'