Sport     | 03.06.2018. 13:34 |

Na Mini basket festu Busovača 2018 najuspješniji košarkaši Širokoga i Tomislava

FENA Saopćenje

BUSOVAČA, 3. lipnja (FENA) - Na natjecanju "Mini basket fest Busovača 2018" koji je održan u subotu u Busovači najuspješniji među dječacima bili su košarkaši iz Hrvatskog košarkaškog kluba (HKK) Široki Brijeg koji su u finalu svladali vrlo dobre Posušane iz HKK Posušje.

Među djevojčicama, u odličnoj završnici košarkašice Tomislava slavile su protiv Livna i zasluženo osvojile prvo mjesto.

Nagrade pobjednicima u muškoj konkurenciji uručio je predsjednik Košarkaškog kluba "Busovača" Nikica Petrović, a u ženskoj konkurenciji predsjednik Sportskog saveza Općine Busovača Jozan Laštro.

Riječ je o svojevrsnom festivalu košarke - natjecanju koje je okupilo skoro 400 mladih košarkašica i košarkaša iz petnaestak klubova koji djeluju pod okriljem Košarkaškog saveza Herceg-Bosne.

Uz brojne mlade košarkašice i košarkaše, sugrađane, organizatore, domaćine i članove busovačkog kluba, ovogodišnji "Mini basket fest Busovača 2018" otvorio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Uz predsjednika Čavaru, sve prisutne ispred organizatora, pozdravili su i predsjednik Košarkaškog kluba “Busovača” Nikica Petrović i predsjednik Košarkaške akademije KS HB Romeo Bilinovac. Igračicama i igračima, između ostalog, poželjeli su mnogo uspjeha u natjecanju i srdačnu dobrodošlicu u Busovaču – košarkaški grad koji ovaj sport njeguje 40-ak godina.

Svečanom otvaranju ovog velikog sportskog događaja prethodio je mimohod busovačkim ulicama pod pratnjom Limene glazbe HKC-a Nova Bila.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

HKD Napredak podružnica Busovača izabrala novo vodstvo

U prometnoj nesreći u Busovači smrtno stradao 47-godišnjak

Busovača: U subotu smotra folklora 'Srce Središnje Bosne 2023.'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo