Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 03.06.2018. 10:57 |

Izrael jutros raketirao Hamasove položaje

FENA Internet

GAZA, 3. juna (FENA) – Izraelski lovci su jutros raketirali 15 položaja  Hamasa u Gazi, a nakon što je nekoliko projektila ispaljeno prema Izraelu tokom noći, objavila je vojska, prenosi agencija dpa.

Nema informacija o povrijeđenima na obje strane.

-  Udar je bio odgovor na projektile koji su ispaljeni iz Gaze, što je akt terorizma organizacije Hamas – saopćila je izraelska vojska. Hamas, međutim, nije preuzeo odgovornost za napad, a nekoliko manjih naoružanih grupa je i ranije slalo projektile prema Izraelu u namjeri da odgovore na ubistva Palestinaca.

Portparol palestinskog ministarstva zdravstva Ashraf al-Qedra je saopćio jutros da je jedan tridesetogodišnjak umro od posljedica ranjavanja tokom protesta 14. maja. Broj ubijenih je tako dostigao 120, dok su hiljade povrijeđene tokom protesta u blizini izraelske granice. Najmanje šest tijela ubijenih i dalje drži Izrael. Jučer su hiljade Palestinaca prisustvovale dženazi mladoj bolničarki Razan al-Najjar, koja je ubijene snajperskim hicem tokom protesta.

-   Ubistvo medicinskog radnika tokom demonstracija je posebno neprihvatljivo  - rekao je Jamie McGoldrick, koordinator humanitarne pomoći Ujedinjenih nacija. Više od 15 Palestinaca je povrijeđeno u demonstracijama koje su spontano održane nakon dženaze mladoj Palestinki.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Netanyahu: Izrael će sam donositi odluke kako će se braniti

Iran proslavio 'uspjeh' svog napada na Izrael

Tajani pozvao Izrael da prekine vojne operacije u Pojasu Gaze

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana