Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 02.06.2018. 17:41 |

Ekonomski fakultet -IT takmičenje Microsoft Office Specialist World Championship

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu sutra organizira Drugo IT takmičenje, Microsoft Office Specialist World Championship.

To takmičenje je globalno koje testira vještine učenika i studenata iz tri Microsoft alata. Nakon pretkvalifikacijskih IT takmičenja održanih u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci najboljih 40 takmičara će učestvovati na finalnom IT takmičenju.

Pobjednik će za glavnu nagradu ostvariti učešće na Svjetskom MOS takmičenju od 29. jula do 1. augusta na Floridi, SAD, te tako postati predstavnik Bosne i Hercegovine među 130 zemalja učesnica, saopćeno je iz Ekonomskog fakulteta Sarajevo.

Prisutnima će se sutra na otvaranju takmičenja obratiti dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Kemal Kozarić, rukovodilac Katedre za menadžment i informacione tehnologije Zlatko Lagumdžija, te profesorica sa Katedre za menadžment i informacione tehnologije Amra Kapo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Microsoft dostigao tržišnu vrijednost od tri biliona američkih dolara

Microsoft dodaje AI tipku 'Copilot' na svoje Windows tastature

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta