Servisne informacije     | 02.06.2018. 10:23 |

U BiH i narednih dana prijepodne sunčano, poslijepodne pljuskovi i grmljavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. 

Poslijepodne i u večernjim satima porast naoblake će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu u većem dijelu Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren na zapadu Bosne i u Hercegovini zapadni i jugozapadni, a u ostatku Bosne sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 26 do 32 stepena. 

U BiH će u ponedjeljak, 04. juna biti sunčano. Poslijepodne i u večernjim satima umjeren porast naoblake ponegdje u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 26 do 32 stepena. 

U većem dijelu BiH u utorak, 05. juna bit će nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će biti poslijepodne i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 stepena. 

U BiH u srijedu, 06. juna bit će nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i obilnije. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo