Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 02.06.2018. 08:50 |

KCUS - Besplatni pregledi mladeža i lezija sumnjivih na karcinom kože

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Udruženje za prevenciju i borbu protiv raka kože Melanoma u BiH, zajedno sa partnerima, povodom obilježavanja Evropskih dana borbe protiv raka kože i negativnog uticaja UV zračenja, objavljuje besplatne preglede za građane koji će se provoditi u zdravstvenim ustanovama širom BiH kao i na javnim mjestima. 

Ekspertna grupa dermatologa KCUS-a za ranu dijagnostiku Melanoma najavljuje besplatne preglede mladeža i lezija sumnjivih na karcinom kože za sve zainteresovane 2. juna, plato ispred SCC-a od 11.00 do 16.00 sati te 6. juna, Klinika za kožne i spolne bolesti KCUS-a, od 09.00 do 13.00 sati. 

Javno zdravstvena preventivna kampanja koju organiziraju dermatolozi u 31 zemlji Evrope zajedno sa partnerima kreće s inicijativom u cilju osvješćivanja javnosti o karcinomu kože i lakom i besplatnom načinu otkrivanja sumnjivih lezija u najranijem stadiju.

Zbog sve većeg broja slučajeva  potencijalno po život opasnih karcinoma kože kampanja je fokusirana na važnost rane dijagnoze osobito melanoma kao najagresivnijeg karcinoma u humanoj patologiji, saopćeno je iz KCUS-a. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Podizanje svjesnosti o melanomu: Uvesti programe skrininga i zabraniti solarije

Besplatni dermatološki pregledi u Banjoj Luci i Sarajevu

Izložba fotografija u okviru kampanje prevencije melanoma

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta