Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 01.06.2018. 17:32 |

Potpisan ugovor za izgradnju separatne kanalizacione mreže u Švrakinom Selu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Dino Bajramović, zamjenik direktora građevinske firme "Dinalsa", potpisali su danas ugovor za izvođenje radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u ulici Vejsila Ćurčića u naselju Švrakino Selo.

Radi se o nastavku izgradnje separatne kanalizacione mreže u padinskom dijelu naselja Švrakino Selo, gdje je prije dvije godine Općina započela izgradnju jednog dijela kanalizacionog sistema u ulici Kodžina.

Za te radove iz općinskog budžeta izdvojeno je 113.000 KM, a vrijednost radova koji će se raditi u ulici Vejsila Ćurčića iznosi 200.000 KM.

- Ovo je nastavak velikog projekta koji se radi fazno, s obzirom da je projekat skup, te da nemamo sredstva da bi u jednoj godini sve završili, ove godine je izdvojeno 200.000 konvertibilnih maraka. Radit će se oko 300 metara kanalizacione mreže, oborinske i fekalne kanalizacije. U ovom dijelu naselja sada funkcionišu improvizirani kanali koji nisu adekvatni  i često izazivaju probleme. Kada su u pitanju padinska naselja, ovakvi projekti su  veoma važni, kako zbog higijensko-epidemiloških problema, tako i zbog sprečavanja pojave klizišta i kvalitetne odvodnje - kazao je općinski načelnik Semir Efendić.

Dodao je da su u ovom dijelu naselja izgrađeni primarni recipijenti u ulici Safeta Hadžića tako da je jednostavnije raditi kanalizacionu mrežu, dok u nekim drugim dijelovima, kao što su Dobroševići i Zabrđe, to pitanje još nije riješeno, ali da se radi na tome da se i za to nađu rješenja, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Uime izvođača radova Bajramović je kazao da će nastojati da što prije započnu sa radovima.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade (VIDEO)

Općina Novi Grad sa više od 200 djece svečano obilježila Dan državnosti BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana