Servisne informacije     | 01.06.2018. 14:33 |

U BiH sutra sunčano, poslijepodne u Bosni lokalni pljuskovi i grmljavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Prijepodne je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano. Jači razvoj konvektivne oblačnosti u drugoj polovini dana je u većem dijelu BiH uslovio lokalne pljuskove i grmljavinu.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 11, Bugojno i Ivan-sedlo 20, Sokolac 22, Jajce i Livno 26, Sanski Most i Sarajevo 28, Gradačac, Široki Brijeg, Srebrenica, Trebinje i Tuzla 29, Banja Luka, Bihać, Doboj, Grude i Prijedor 30, Bijeljina, Mostar, Stolac i Zvornik 31 i Brčko 32 stepena.

U Hercegovini će sutra biti pretežno sunčano. U Bosni pretežno sunčano prijepodne. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti niske naoblake. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, a na jugu BiH od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32 stepena.

U Sarajevu će biti sunčano veći dio dana. Više oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima kada su na području grada su mogući lokalni pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta