Bosna i Hercegovina     | 01.06.2018. 13:10 |

Kadrovska rješenja Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. juna (FENA) - Za punomoćnike koji će je zastupati na skupštinama privrednih društava, Vlada FBiH danas je ovlastila Adnana Frljaka (Igman d.d. Konjic) i Stipu Buljana (UNIS-GROUP d.o.o. Ilidža).

Također, Vlada FBiH dala je prethodnu saglasnost Skupštini Union banke d.d. Sarajevo da Alija Aljović, na lični zahtjev i prije isteka mandata, bude razriješen dužnosti člana Nadzornog odbora te banke i da na tu dužnost bude imenovana Advija Alihodžić do isteka mandata svim članovima.

Nadzornom odboru JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar data je prethodna saglasnost za razrješenje izvršnog direktora za opće, kadrovske i pravne poslove - člana Uprave Društva Adema Zolja, jer je imenovan na funkciju predsjednika Vlade Kantona Sarajevo. Data je saglasnost da za vršioca ove dužnosti bude imenovana Adisa Kadić, do okončanja konkursne procedure, a najduže do 12 mjeseci.

Nakon što je dala saglasnost na Kolektivni ugovor željezničara za teritoriju FBiH, Vlada FBiH je za njegovo potpisivanje ovlastila federalnog ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića.

Skupštini Agrokomerca d.d. Velika Kladuša data je prethodna saglasnost za imenovanje Senada Kljajića, Fadila Bihorca, Maria Buntića, Saliha Dedića i Mirsada Mujanovića za članove Nadzornog odbora na period od četiri godine.

Osim toga, premijer FBiH Fadil Novalić ovlašten je da, uime Vlade Federacije BiH, potpiše Sporazum o sufinansiranju između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Vlade Federacije BiH za realizaciju Projekta „Oporavak od poplava u Federaciji Bosne i Hercegovine“.

Za realizaciju finansijskih obaveza obuhvaćenih tim sporazumom Vlada je zadužila Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Federalno ministarstvo finansija. U odbor ovog projekta, uime Vlade FBiH, danas je imenovan federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić.

Nakon što je donijela Odluku o raspisivanju javnog oglasa za izbor i imenovanje jednog člana Nadzornog odbora JP Filmski centar Sarajevo d.o.o., Federalna vlada imenovala je Komisiju za provođenje postupka izbora kandidata u sastavu Širaza Brka (predsjednica), Saida Kastrat, Sanela Adžović, Jasmina Čolpa i Ana Tolo Ivičević (članovi).

Vlada FBiH danas je, zbog isteka mandata, razriješila dužnosti članove Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje i donijela rješenje o imenovanju članova ovog odbora, na period od dvije godine, u sastavu Eugen Ćubela (predsjednik), Senada Milanović, Sabahudin Ibrahimagić, Edina Subašić, Mirko Mihaljević, David Grbavac, Merima Hajdarević, Sabina Tuzović i Omer Omerefendić (članovi). Dva nedostajuća člana bit će imenovana nakon dobijanja prijedloga iz Unsko-sanskog i Posavskog kantona.

Federalna vlada je Aidu Pilav, na lični zahtjev, s 27.4.2018. godine razriješila dužnosti članice Upravnog odbora Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Danas je data prethodna saglasnost za razrješenje Mirze Hulusića, zbog ostavke radi novog radnog angažmana, dužnosti člana Nadzornog odbora privrednog društva JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo i za imenovanje Ramiza Kikanovića za vršioca ove dužnosti, najduže na period do tri mjeseca, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije