Bosna i Hercegovina     | 01.06.2018. 12:20 |

Mektić: Ozbiljne sankcije mogu pogoditi sve građane BiH

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 1. juna (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da se može desiti da Ustavni sud BiH stavi van snage odredbe Zakona o krivičnom postupku BiH i Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji, jer Parlamentarna skupština BiH nije izvršila odluke ovog suda o ocjenama ustavnosti odredaba tih zakona.

- Može se desiti da Ustavni sud stavi van snage odredbe i jednog i drugog zakona i da mi automatski u jednom danu moramo obustaviti sve posebne mjere i istražne radnje koje vodimo protiv stotina osoba za terorizam i organizirani kriminal i da dođu u pitanje svi sudski postupci, i to zato što parlament BiH ne funkcioniše. To je sramota parlamenta BiH - ustvrdio je Mektić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je i da se razmišlja i razgovara o “ozbiljnim sankcijama koje će pogoditi sve građane BiH”, ali nije htio da govori o detaljima.

Pozvao je na borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala, korupcije.

- Nadam se da će Ustavni sud imati razumijevanja - naveo je Mektić i dodao da je ozbiljan problem u državnom parlamentu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Ustavni sud: Predsjednik RH ne može biti kandidat na izborima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo