Stranačke aktivnosti     | 31.05.2018. 19:22 |

Služba za odnose s javnošću SDA

FENA Saopćenje

Zahvaljujemo se Denisu Bećiroviću za podršku koju u svojim javnim istupima daje državotvornoj politici SDA, ali ga pozivamo da ubuduće ne pripisuje sebi zasluge za rješenja koja su kreirali naši kadovi.

Bećirović je prvo u jednom intervjuu doslovno prepisao dijelove Strategije vanjske politike BiH koji se odnose na EU i NATO, a koji su se u Strategiji našli zahvaljujući predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, i predstavio ih kao svoje.

Danas je ponovo pokušao poentirati na priči o izmjenama Zakona o krivičnom postupku pozivajući međunarodnu zajednicu i demokratske snage da zaustave retrogradnu politiku SNSD-a i HDZ-a. Ono što Bećirović namjerno prešućuje, želeći sebi priskrbiti poneki politički poen, jeste da je ta demokratska snaga na koju se poziva – SDA.

Upravo je SDA predložila amandmane na ZKP, koji prema ocjeni međunarodne zajednice ispunjavaju demokratske međunarodne standarde i koji bi osigurali efikasan rad tužilaštva i sudova na nivou BiH, a autor tih rješenja je Šefik Džaferović.

Umjesto da pošteno čestita Šefiku Džaferovići i SDA što su ponudili rješenja iza kojih je stala kompletna međunarodna zajednica i što su time na čistac istjerani SNSD i HDZ koje žele spriječiti istrage protiv teškog kriminala i korpucije, ili da čestita Bakiru Izetbegoviću na usvojenoj Strategiji vanjske politike koju i sam zdušno podržava, čak toliko da se ne libi i doslovno prepisivati njene dijelove, Bećirović u javnosti želi stvoriti privid kako on ima zasluge za sve to. Njegova jedina zasluga u svemu je što je u Predstavničkom domu PSBiH, zajedno sa ostalim zastupnicima, podržao amandmane Šefika Džaferovića.

Pozivamo Bećirovića da i ubuduće nastavi pratiti državotvornu politiku SDA i da se ne stidi reći da je saglasan sa tom politikom.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDA

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana