Stranačke aktivnosti     | 31.05.2018. 18:05 |

Saopćenje Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

U Centrali Nezavisnog bloka danas su razgovarali Senad Šepić i Ilija Cvitanović, predsjednici Nezavisnog bloka i HDZ-a 1990. Tokom susreta istaknuta je potreba saradnje ova dva politička projekta, kao i uvezivanje sa drugim strankama koje imaju kapacitet i opredjeljenje za unutrašnji dogovor, a s ciljem pokretanja zemlje i izgradnje njene evropske perspektive. Razgovarano je također potrebi povratka vjere u pravnu državu, o (ne)radu institucija Bosne i Hercegovine, kao i o neophodosti usvanja izmjena Krivičnog zakona BiH, te otvaranju mogućnosti obračuna sa kriminalom i korupcijom u ovoj zemlji. 

''Mi naš politički projekat vidimo kao novu politiku, srednjeg puta. Nezavisni blok okuplja široki politički centar i snažna podrška koju vidimo u razgovoru sa našim partnerima kao i među narodom na ulicama, u selima, širom zemlje, govori nam da je ljudima dosta i ovih sa desnog ali i onih sa lijevog političkog spektra. Mi razgovaramo sa političkim opcijama koje ne pripadaju postojećem vladajućem establišmentu, niti onima koji su svoje prilike prokockali i vidimo prostor da građani i narodi podrže novi pristup koji se bazira na unutrašnjem dogovoru i rješavanju životnih problema. Dosta je bilo i zelenih, i crvenih, vrijeme je za treći izbor, srednji put koji je jedini novost i nada da politika može služiti narodima i građanima u Bosni i Hercegovini'', izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'