Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 31.05.2018. 16:05 |

Sportske igre mladih održane u Šamcu, Brčkom, Gradačcu i Brezi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Nakon Bihaća, Goražda i Orašja, osme po redu BH Telecom Sportske igre mladih svoju ovogodišnju turneju širom BiH nastavile su takmičenjima u Šamcu, Brčkom, Gradačcu i Brezi.

Djevojčice i dječaci iz Šamca su i ove godine pokazali veliko interesovanje za takmičenje pa su svi prisutni imali priliku gledali veoma zanimljive utakmice. Titulama pobjednika u okviru turnira u odbojci okitile su se ekipe OK "Mladost" iz Brčkog u muškoj konkurenciji i "Kule Gradačac" u ženskoj konkurenciji.

Specijalni partner igara je i ove godine Olimpijski komitet BiH, a u saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, te uz finansijsku podršku USAID-a.

U saradnji sa Specijalnom olimpijadom Bosne i Hercegovine, igre ove godine organizuju i UNIFIED takmičenje u šest bh. gradova. Prvo takvo inkluzivno sportsko takmičenje održano je u Brčkom. Cilj UNIFIED takmičenja jeste uključivanje sve djece u sportska takmičenja i pružanje jednakih mogućnosti za sve mališane.

Takmičenja u Gradačcu su pružila mnogo zanimljivih utakmica, a titulu najboljih u turniru u nogometu za kategoriju 2003. godište i mlađi ponijele su ekipe "Komandosi" u muškoj i "ŠF Jedinstvo" u ženskoj konkurenciji, dok je u okviru turnira za kategoriju 2007. godište i mlađi najbolja bila ekipa NK "Tempo" iz Gradačca.

Najmlađi Gradačačani pokazali su veliko interesovanje za takmičenje u atletici, a u utrci na 60 metara najbrži su bili Amar Osmanović i Esma Ganibegović.

Dječaci i djevojčice iz lokalnih osnovnih škola u Brezi proveli su jedan sportski dan na takmičenjima igara i sjajno se zabavili.

Sportske igre mladih će ove godine obići 34 bh. grada te tako mališanima širom BiH pružiti dobru zabavu i priliku da se takmiče u deset različitih sportskih disciplina. Turneja će u narednom periodu posjetiti Zvornik, Bratunac, Srebrenicu i Visoko, saopćili su organizatori. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sarajevo naredni grad domaćin Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih dobile prve finaliste iz Bihaća, Goražda i Orašja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana