Bosna i Hercegovina     | 31.05.2018. 13:43 |

U Trebinju počinje izgradnja zgrade za korisnike kolektivnog smještaja

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 31. maja (FENA) - Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske (RS) Davor Čordaš potpisao je danas ugovor za izvođenje građevinskih radova na izgradnji stambenog objekta sa 48 stanova u Trebinju, s ciljem rješavanja stambenog pitanja korisnika kolektivnog vida smještaja u tom gradu. 

Izgradnja zgrade bit će realizovana u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja (CEB2),  a vrijednost radova iznosi oko 2.400.000 KM.

Čordaš je dodao da se uvođenje izvođača u radove očekuje do kraja juna, nakon čega će početi građevinski radovi, saopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

- Raduje me činjenica da će realizacijom ovog projekta biti riješeno stambeno pitanje za 48 porodica korisnika kolektivnog vida smještaja u Trebinju. U toku je i realizacija projekta sanacije trebinjskog Doma penzionera, vrijednog oko 1.500.000 KM, također u okviru Projekta 'CEB 2' putem kojeg će se značajno povećati smještajni kapaciteti, i riješiti stambeno pitanje za 30 osoba- rekao je Čordaš.

Ugovor za izvođenje građevinskih radova potpisan je sa direktorom preduzeća „Energetik“ d.o.o. iz Banje Luke Ilijom Klepićem.

Implementator Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja „CEB2“ na prostoru RS je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, a ukupna vrijednost Projekta za područje tog bh. entiteta iznosi 29.178.194 eura, od čega je 18.169.413 eura kreditnih sredstava, dok je 11.008.781 euro doprinos lokalnih zajednica.

Realizacijom projekta bit će stambeno zbrinute ukupno 694 najugroženije porodice, kroz 18 potprojekata u 15 lokalnih zajednica u RS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Na području Trebinja zaplijenjeno deset kilograma marihuane

UN: Više od 120.000 raseljenih u Gazi zbog straha i uništenih domova

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom