Ekonomija     | 31.05.2018. 13:50 |

Kompanija Nelt i Ekonomski fakultet UNSA nastavljaju uspješnu saradnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Kompanija Nelt d.o.o. BiH i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu danas su u prostorijama fakultetskog E-net Centra zvanično potpisali sporazum o saradnji.

Nastavak je to uspješne saradnje koja je počela u decembru 2014. pokroviteljstvom treće CEO konferencije, te realiziranjem praktične nastave za studente u proteklom periodu.

Kompanija će danas održati i "Dan Nelta na Ekonomskom fakultetu" u okviru kojeg će studentima, nastavnicima i saradnicima predstaviti svoj rad, te održati posebno predavanje o temi "Put proizvoda od proizvođača do potrošača".

Izvršni direktor kompanije Nelt d.o.o. BiH Dejan Milunović istakao je da kompanija već pet godina sarađuje sa fakultetima iz cijelog regiona. 

- Nastavak te saradnje omogućit će nam da u narednom periodu kroz projekte privolimo mlade ljude da budu dio naše grupacije - rekao je Milunović.

Naglašavajući da je prilikom posjete kompaniji Nelt primijetio dosta bivših studenata Ekonomskog fakulteta za koje je dobio velike pohvale, dekan prof. dr. Kemal Kozarić naveo je da ta saradnja otvara mnoge mogućnosti kao sto su studentske prakse, istraživanja i slično. 

Potpisivanjem novog Sporazuma o saradnji, direktor kompanije NELT d.o.o BiH i dalje će biti dio Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu uz brojne priznate menadžere na čelu najvećih bosanskohercegovačkih kompanija, saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Partnerstvo USAID-a i Univerziteta u Sarajevu - Započela 'Zimska škola o energetskoj tranziciji'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'