Najave     | 30.05.2018. 17:39 |

Projekt Dijaspora za razvoj - Terenska posjeta Ključu, Prijedoru i Sanskom Mostu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - U okviru projekta „Dijaspora za razvoj” na projektnim lokacijima u općini Ključ, gradu Prijedoru i općini Sanski Most koje učestvuju u projektu, od 31. maja do 1. juna bit će održana terenska posjeta, kako bi se predstavnici Vlade Švicarske, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i UNDP-a BiH upoznali s dosadašnjim postignutim rezultatima projekta.

Posjetit će i firme Austronet i Cromex u Prijedoru, te CNC Lab i GAT u Sanskom Mostu, firme koje kroz produktivne poslovne veze s dijasporom, doprinose unapređenju konkurentnosti kroz prenos znanja i uvođenje novih tehnologija, a što rezultira rastom tržišta, poslovnoj ekspanziji, povećanju investicija u BiH, te stvaranju novih radnih mjesta, saopćeno je iz UNDP-a.

Projektom „Dijaspora za razvoj“ trenutno se realiziraju aktivnosti prenosa znanja i vještina dijaspore u ovim firmama, koje imaju za cilj da doprinesu poboljšanju socio-ekonomskih prilika i perspektiva za žene i muškarce u BiH, kao i unapređenju njihovog kvaliteta života upravo kroz snažniju saradnju s dijasporom.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Gradonačelnik Kordić s učenicima o natjecanju Civitas 'Projekt građanin'

Promocija ljudskih prava u poslovnom sektoru u BiH šansa za podizanje rejtinga poslodavaca

Modernizovana Gradska tržnica u Gračanici uz podršku Evropske unije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana