Kultura     | 30.05.2018. 14:11 |

Narodna biblioteka Srebrenica obilježila 'Dan biblioteke'

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 30. maja (FENA) - Otvaranjem izložbe "Petar Kočić u stripu“ i promocijom knjige aforizama "Fraze iz vaze“ Stane Prodanović, danas je u okviru manifestacije "Dani Srebrenice“ u Narodnoj biblioteci Srebrenica obilježen "Dan biblioteke". 

Direktorica te ustanove Jovana Rakić kazala je da se Narodna biblioteka Srebrenica ove godine prvi put predstavlja kao izdavač i prvenac njihove izdavačke djelatnosti je knjiga aforizama 'Fraze iz vaze' Stane Prodanović, kustosa Muzejske zbirke Narodne biblioteke.

Također, dodijeljene su nagrade autorima najboljih radova na literalnom konkursu "Mom gradu s ljubavlju“, zatim likovnom konkursu "Ilustracija romana Toma Sojera“ te fotokonkursu "Čitalički kutak u mom domu“. Najbolji autori su nagrađeni novčanih nagradama i zahvalinicama.

Narodna biblioteka Srebrenica počela je s radom 1959. godine, a danas posjeduje oko 39.000 bibliotečkih jedinica. Ove godine je 440 učlanjenih korisnika, a besplatne članske karte imaju učenici prvog i drugog razreda, kao i djeca iz vrtića.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'