Ekonomija     | 30.05.2018. 14:27 |

Predsjedateljica Bradara s čelnicima Udruženja poslodavaca F BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara razgovarala je danas s čelnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH  Adnanom Smailbegovićem, predsjednikom Udruženja i Mladenom Pandurevićem, direktorom, o incijativi Udruženja poslodavaca Federacije BiH za imjenom Poslovnika o radu Doma naroda.

Istu inicijativu poslodavci su uputili i Vladi Federacije BiH kao i Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Cilj joj je omogućiti poslodavcima aktivnije uključivanje u zakonodavni kao i proces donošenja drugih akata čija primjena se  odnosi na uvjete i način poslovanja te poslovno okruženje.

Prilikom sastanka s čelnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH predsjedateljica Bradara ponovila je svoje ranije stavove o potrebi kontinuiranog dijaloga i mogućnosti iznošenja mišljenja i stavova svih zainteresiranih strana u zakonodavnom i procesu donošenja odluka, a čiji je konačan cilj doći do što kvalitetnijeg rješenja. 

Uključivanje u proces donošenja zakona i odluka od samog početka praksa je zemalja članica Europske unije kao i okruženja, stav je poslodavaca koji ovakvu praksu žele ugraditi i u sustav donošenja zakona i odluka u Federaciji BiH, od izvršne do zakonodavne vlasti. Put do sustavnog rješenja vide u promjenama Poslovnika o radu Vlade te oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Na nedavno upućenu inicijativu Udruženja poslodavaca Federacije BiH reagirala je Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH te sastankom s čelnicima Udruženja otvorila dijalog o mogućnostima promjena koje će poslodavcima osigurati aktivno sudjelovanje u donošenju zakona i odluka što bi u konačnici, mišljenja su sudionici sastanka, ubrzalo ekonomske reforme te osiguralo povoljnije poslovno okruženje, saopćeno je iz Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Lendo poziva Parlament FBiH da izvrši obavezu i usvoji amandman na Ustav

Federalnim parlamentarcima predstavljena izložba portreta 'Lično' Velije Hasanbegovića

Predstavnički dom Parlamenta FBiH - Parlamentarni odbor podržao izmjene Zakona o kontroli cijena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo