Bosna i Hercegovina     | 30.05.2018. 13:57 |

Britanski parlamentarci s čelnicima federalnog parlamenta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Izaslanstvo Velike Britanije pri Interparlamentarnoj uniji (IPU) predvođeno Nigelom Evansom, predsjedateljem Britanske skupine, sastalo se danas s čelnicima Parlamenta Federacije BiH, Lidijom Bradara, predsjedateljicom Doma naroda i Edinom Mušićem, predsjedateljem Zastupničkog doma.

Goste iz Velike Britanije Bradara i Mušić upoznali su sa strukturom i načinom rada te posebnostima Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Pri tom su naglasili kako su u pitanju ravnopravni domovi koji se razlikuju u strukturi i broju te načinu biranja zastupnika, odnosno izaslanika.

Predsjedateljica Doma naroda Lidija Bradara istaknula je posebnosti ovog doma čiji se izaslanici biraju iz skupština županija te kao takvi imaju ne samo građanski već i legitimitet zastupanja nacionalnih interesa.

Članovi izaslanstva Velike Britanije zahvalili su čelnicima Parlamenta na odgovorima koji će im pomoći bolje razumjeti stanje u Federaciji BiH i BiH. Pri tom su izrazili spremnost pomoći u parlamentarnom radu i zakonodavnim procesima, ali i na putu ka članstvu u Europskoj uniji i NATO-u.

Domaćini su im na tomu zahvalili te naglasili važnost jačanja investiranja zapadnoeuropskih zemalja u BiH, saopćeno je iz federalnog parlamenta.

Inače, izaslanstvo Velike Britanije pri IPU u našoj zemlji boravi od početka tjedna s ciljem boljeg razumijevanja stanja u BiH i unaprijeđenja odnosa između Velike Britanije i BiH nakon Brexita.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Britanska ekonomija prošle godine ušla u recesiju

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Lendo poziva Parlament FBiH da izvrši obavezu i usvoji amandman na Ustav

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo