Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 30.05.2018. 13:45 |

Magazinović: Neistinite priče o ogromnom napretku BiH na evropskom putu

FENA

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Saša Magazinović kazao je danas novinarima u Sarajevu da su tokom prve tri godine mandata širene neistine o ogromnom napretku BiH na evropskom putu, a da oni koji su širili te neistine "sada sa jednakom energijom ne dozvoljavaju da se na kraju mandata o tome uopće razgovara".

Magazinović je mišljenja da bi bilo dobro otvoriti raspravu o Izvještaju Evropske komisije o BiH, koji je naknadnom odlukom ipak uvršten u dnevni red današnje sjednice Predstavničkog naroda, te utvrditi da li spomenuti uspjeh na evropskom putu uopće postoji.

 - Ne znam kome je u interesu da javnost ne sazna da je sve ovo bilo "šarena laža" i da nećemo dobiti kandidatski status obećavan od ljudi koji su neosnovano širili optimizam, a da pritom nisu radili domaću zadaću - istakao je.

Pojasnio je da, prije svega, misli na predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića te člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića koje je nazvao "šampionima optimizma u ovoj državi".

Kazao je i to da je BiH nedavno dobila poruku iz Strazbura, kada je prezentirana nova strategija za zapadni Balkan, po kojoj do upostave nove vlasti naša zemlja neće dobiti kandidatski status, odnosno da će ga dobiti tek nakon izbora.

Prijedlog Srpske demokratske stranke (SDS) da se ukinu RTV takse ocijenio je prihvatljivim, istakavši da je za SDP samoodrživost javnih servisa prioritet, kao i sve ono što vodi ka samoodrživosti i rješavanju nagomilanih problema.

- Redovna procedura dat će dovoljno vremena svim akterima, uključujući i javne servise, da se izjasne o ovom prijedlogu tako da ćemo u narednom periodu moći preciznije govoriti da li ovaj prijedlog zadovoljava te principe - zaključio je poslanik SDP-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta