Bosna i Hercegovina     | 30.05.2018. 10:55 |

Ambasadorica Cvetkova-Karabaševa u posjeti ZDK-u

FENA Saopćenje

ZENICA, 30. maja (FENA) - Ambasadorica Republike Bugarske Avgustina Cvetkova-Karabaševa susrela se danas s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Miralemom Galijaševićem, koji je informirao o aktuelnoj ekonomskoj, privrednoj i političkoj situaciji u tom kantonu.

Ambasadorica Karabaševa je kazala da je zapadni Balkan jako važan za EU te da je potrebno da bude na mapi evropskih integracija.

-Treba raditi na njegovom jačanju. Tokom našeg predsjedavanja EU uspjeli smo ponovo vratiti BiH na mapu Evropske unije i nadam se da ćemo nastaviti i dalje podržavati BiH na ovom putu. Ova regija je veoma značajna za Evropsku uniju i naša budućnost je zajednička budućnost - poručila je ambasadorica Cvetkova-Karabaševa.

Premijer Galijašević je naglasio da svaka posjeta ambasadora prijateljskih zemalja čini zadovoljstvo, a posebno je izrazio zadovoljstvo ovom posjetom jer se, kako je naveo, otvaraju putevi za buduću privrednu saradnju sa ZDK koji je privredno najrazvijeniji kanton koji je izvozno orjentisan, saopćeno je iz Press službe ZDK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo