Bosna i Hercegovina     | 30.05.2018. 10:04 |

U Širokom Brijegu završena obuka 'EU fondovi i PCM'

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 30. svibnja (FENA) - U Širokom Brijegu završen je prvi ciklus obuke "EU fondovi i PCM (Project Cycle Management)", koju je organizirao Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije, u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu REDAH.

Obuka je bila namijenjena zaposlenicima svih institucija, gradova i općina u Zapadnohercegovačkoj županiji, a cilj obuke bio je podizanje njihovih kapaciteta u području pripreme i pisanja projektnih prijedloga na pozive koji se raspisuju u okviru fondova Europske unije, a koji stoje na raspolaganju Bosni i Hercegovini.

Prva dva dana obuke, 21. i 22. svibnja, predavači su nastojali sudionicima na što je moguće zanimljiviji način približiti kako se izrađuje prijedlog projekata, analiza dionika, stablo problema, logički okvir, proračun projekta, te sve ostale neophodne komponente za izradu kvalitetnog projektnog prijedloga, dok su preostala dva dana, 28. i 29. svibnja, bila namijenjena za praktični dio.

Dvadeset pet sudionika obuke bili su podijeljeni u dva tima, od kojih je svaki detaljno razrađivao određenu temu, izabranu na temelju stvarnih potreba u Zapadnohercegovačoj županiji, kroz sve faze izrade projektnog prijedloga.

Drugi ciklus obuke pod istim nazivom planiran je u drugoj polovici godine kako bi se što veći broj zaposlenika institucija, gradova i općina u Zapadnohercegovačkoj županiji, s naglaskom na mlade ljude, usavršio u području pisanja projekata, priopćeno je iz Vlade ZHŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Vladi ŽZH razgovarano o budućoj suradnji sa županijama iz RH

Pejić: Snižavanjem kriterija o mjestu prebivališta nastojimo pomoći obiteljima s djecom

EPPO u 2022. u Hrvatskoj pokrenuo 23 istrage teške 313 milijuna eura

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo