Kultura     | 29.05.2018. 14:40 |

U Srebrenici promovisana zbirka pjesama 'Čobanica' autora Emina Bektića

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 29. maja (FENA) - U Kulturnom centru Srebrenica danas je, u okviru manifestacije "Dani Srebrenice“, promovisana zbirka ljubavnih pjesama "Čobanica" autora Emina Bektića. 

- Moja želja je da se ljudi povezuju, da su jedni s drugima. Među ljudima treba da vlada ljubav. Ovo su pjesme o ljubavi koje se mogu i pjevati. Ove pjesme su zapravo mnogo duže, i objavljen je samo dio. Pjesme za akšamluka - kaže Bektić.

Jedan od promotora zbirke pjesma "Čobanica" Zekerijah Hadžić kaže da je autor u svakom smislu poseban čovjek.

- U Srebrenici ima mnogo stvari koje nas međusobno spajaju. Mada uvijek nekako ističemo one koje nas ne spajaju. Emin sigurno spaja sve u Srebrenici, svojom pojavom, načinom života, porodicom i njegovim kćerkama koje su mu podrška. Mnogo toga možemo naučiti od Emina, koji poznaje historiju, tradiciju, i pravi je odmor otići kod njega, uživati u prirodi i dobrom društvu - kaže Hadžić. 

Emin Bektić je u Srebrnici poznat po ljubavi prema životinjama i prirodi, prije svega konjima. Skoro netaknuta priroda, veliko imanje Bektića, ergela i sva posebnost i način života porodice Bektić predstavlja jednu od turističkih atrakcija Srebrenice.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljanje romana 'Alfabet ljubavi i smrti' Aleksandra Bečića 15. marta u Slozi

Predstavljanje knjige 'Osluškujući tišinu' Viktorije Bukovac

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo