Bosna i Hercegovina     | 29.05.2018. 14:19 |

Čović - Bo: Danas stupa na snagu sporazum o ukidanju viza za Kinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Član Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je veleposlanicu Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo. 

Na početku susreta je naglašeno kako su odnosi dviju zemalja izrazito dobri i prijateljski. Razgovarano je i o unapređenju odnosa, posebice u području kulturne i gospodarske suradnje, te zajedničkim infrastrukturnim projektima i povećanju kineskih izravnih ulaganja u gospodarstvo BiH, naročito u okviru inicijative "16+1".

Čović i veleposlanica Bo istaknuli su današnji sastanak izuzetno značajnim, budući da danas stupa na snagu Sporazum o ukidanju viza za nositelje običnih putnih isprava BiH, te je kazano kako će to zasigurno povećati broj posjeta bh. državljana NR Kini, s posebnim naglaskom na uspostavljanju trgovinsko-gospodarskih kontakata.

Veleposlanica je zahvalila hrvatskom članu Predsjedništva BiH za njegovo zalaganje i napore koje je uložio kako bi Sporazum stupio na snagu.

Na kraju susreta iskazana je obostrana spremnost za daljnje jačanje prijateljskih odnosa dviju zemalja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.        

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu