Bosna i Hercegovina     | 29.05.2018. 12:48 |

Podjela i adaptacija ortopedskih pomagala za djecu iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Organizacija "Kolica za Sarajevo", u suradnji sa Servis centrom udruženja "Dajte nam šansu" od 28. maja do 1. juna   u Servis centru vrši podjelu i adaptaciju ortopedskih pomagala (kolica, sjedalica, stajalica itd.) za djecu iz cijele Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu"., 

Trenutno je ovo jedini vid podrške porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju kada je riječ o nabavci ortopedskih pomagala.

Servis centar “Dajte nam šansu” pruža podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju u Kantonu Sarajevo  bez obzira na dob, stepen i vrstu poteškoća. Uslugama kratkog boravka, psihološke podrške, informativne i pravne pomoći, mobilnog tima, nastoji pružiti mogućnost porodicama da ostvare osnovna ljudska prava te ojačaju porodicu kao osnovnu jedinicu društva, navedeno je također u saopćenju.

Roditeljima/starateljima omogućuje slobodno vrijeme za svakodnevne obaveze i vrijeme za sebe, djeci i osobama s poteškoćama u razvoju socijalizaciju, individualni i grupni rad te podršku porodici u kriznim situacijama.

Od maja 2014. godine, pruženo je više od 20.000 besplatnih usluga za 470 registrovanih porodica koje koriste usluge Servis centra. Zbog velikih potreba porodica, u Sarajevu je u decembru 2017. otvoren još jedan Servisni centar u užem gradskom jezgru, u Općini Stari Grad, koji također pruža usluge na nivou svih devet općina Kantona Sarajevo.

Sve usluge Servis centra su besplatne.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Djeca umiru od gladi u sjevernoj Gazi

Beograd: Policija podnijela prekršajnu prijavu zbog trovanja djece alkoholom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo