Bosna i Hercegovina     | 29.05.2018. 10:46 |

Pripadnici UIOBiH oduzeli testil vrijedan 148.000 KM

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 29. maja (FENA) - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na području općine Gradačac, kao i na putnoj komunikaciji Zvornik-Bijeljina, oduzeli raznu tekstilnu robu u vrijednosti od 148.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Srbije i Turske, službenici UIO iz Regionalnog centra Tuzla su izvršili provjere porijekla robe na područiju opštine Gradačac. U prodajnom objektu otkrili su i oduzeli robu stranog porijekla, a u pitanju je obuća i trenerke poznatih svjetskih brendova "Nike“ i "Adidas“ u količini od 2.514 komada.

U saradnji s Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove službenici UIO su izvršili provjeru drugog objekta pravnog subjekta na područiju općine Gradačac te trajno oduzeli robu stranog porijekla. Radi se o majicama i zavjesama za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija, saopćeno je danas iz UIO.

Također, na osnovu operativnih saznanja prilikom rada na putnoj komunikaciji Zvornik-Bijeljina pronađena je određena količina tekstilnih proizvoda bez zakonom propisane dokumentacije o porijeklu i ista je trajno oduzeta.

Vrijednost privremeno oduzete robe je 148.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo