FENA biznis     | 29.05.2018. 09:45 |

"Najveći projekat energijske efikasnosti u BiH" educira najmlađe

FENA Saopćenje

Sarajevo, 29. maja (FENA) -  

"Najveći projekat energijske efikasnosti u BiH" educira najmlađe o pametnom korištenju energije

Obrazovni sistem u Bosni i Hercegovini školarcima ne pruža potpuno adekvatno znanje o energijski efikasnom ponašanju, stoga u pomoć stiže Beepster, super junak sa druge planete koji igru, učenje i tehnologiju spaja u jednu korisnu cjelinu i djeci prenosi svoje znanje o značaju energijske efikasnosti.

U okviru "Najvećeg projekta energijske efikasnosti u BiH" i održanih radionica, Beepstera je upoznalo više od 650 učenika iz 13 škola širom Federacije. Riječ je o projektu Vlade Federacije BiH koji je finansiran sredstvima Svjetske banke, a implementira se u okviru Ministarstva prostornog uređenja FBiH.

"Svaki put kada neko ostavi upaljeno svjetlo u toku dana ili ostavi punjač uključen u utičnicu, a da ne puni svoj mobitel, tablet ili neki drugi uređaj, energija se troši. Svojim energijski efikasnim ponašanjem možete spasiti zemlju" - savjetovao ih je Beepster.

Na Beepsterovoj radionici, učenici su imali priliku pogledati i animirani film o klimatskim promjenama. Također, Beepster im je predstavio i Beepomat, uređaj koji na jednostavan način ilustruje kako neracionalno korištenje energije iz fosilnih goriva dovodi do globalnog zagrijavanja.

Nakon mnogo korisnih savjeta i informacija o značaju energijske efikasnosti i posljedicama globalnog zatopljenja, druženja i zabave, Beepster je učenicima podijelio satove koji će ih svaki dan podsjećati da je vrijeme da pomognu planeti Zemlji.

 

Press Office

Via Media d.o.o. Vrbaska 1, 71000 Sarajevo
T (+387 33) 72 00 20 F(+387 33) 72 00 21
press@viamedia.ba
www.viamedia.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Glovo predstavio 'mapu' svoje protekle godine kroz statističke podatke

Kuharski dvoboj - Amra Džeko i Almir Mukača u Avanturi od A do Zdravo!

Nestlé i poznati bh. atletičari predstavljaju seriju vježbi za najmlađe

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'