Bosna i Hercegovina     | 29.05.2018. 07:40 |

Radionica o sprječavanju korupcije u zdravstvu i obrazovanju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Ambasade Švicarske, Njemačke, Norveške, Švedske i Velike Britanije u Bosni i Hercegovini (U4-partneri) i U4 Anti-Korrupcija Resursni centar (www.u4.no) organizatori su radionice, na kojoj će se danas i sutra učesnici educirati o izgradnji integriteta i sprječavanju korupcije u sektoru zdravstva i obrazovanja.

- Iako je BiH posljednjih godina ojačala svoj pravni okvir kao i institucije za istraživanje i provedbu, korumpirane prakse još oslabljuju decentraliziranu javnu upravu u zdravstvu i obrazovanju. Koristeći se međunarodnim praksama i iskustvima, cilj ove radionice jeste "sijati sjeme" za praktične inicijative u svakom sektoru usmjerene na prevenciju korupcije - najavili su iz Švicarske ambasade u BiH.

Učesnici svih nivoa vlasti, civilnog društva, financijskih institucija i relevantnih međunarodnih organizacija u BiH razgovarat će o potrebi integriteta, transparentnosti, društvene odgovornosti i povezivanja lokalnih inicijativa u vezi s antikorupcijskim naporima.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Održana Konferencija ministara za područje zdravstva u BiH

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta