Najave     | 29.05.2018. 07:35 |

Čović na promociji Zbornika radova 'Rješenje hrvatskog pitanja za evropsku BiH'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, u svojstvu visokog pokrovitelja, danas će u Parlamentarnoj skupštini BiH prisustvovati promociji Zbornika radova Naučno-stručnog skupa s međunarodnim učestvovanjem "Rješenje hrvatskog pitanja za evropsku Bosnu i Hercegovinu“.

Organizatori te promocije su Univerzitet u Mostaru, Rektorski zbor Republike Hrvatske, Hrvatska akademija za nauku i umjetnosti u BiH, Odjel za nauku i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH i Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) Mostar.

Promotori Zbornika su prof. dr. sc. Zoran Tomić, rektor Univerziteta u Mostaru, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Univeriteta u Zagrebu, akademik Davorin Rudolf, član Hrvatske akademije nauke i umjetnosti, te prof. dr. sc. Ugo Vlaisavljević, profesor sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Također, Čović će danas prisustvovati i multisektorskim konsultacijama/radionici o temi „Ciljevi održivog razvoja u BiH“, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta