Ekonomija     | 28.05.2018. 17:32 |

Kupres: U tijeku radovi na izgradnji zatvorene tržnice i sportske dvorane

FENA Mario Loncar

KUPRES, 28. svibnja (FENA) - Na području općine Kupres u tijeku je izvođenje radova na izgradnji zatvorene zelene tržnice, prve takve vrste u Hercegbosanskoj županiji, a započeli su radovi i na postavljanju krovnih panela na sportskoj dvorani čija bi izgradnja trebala biti dovršena do kraja 2018. godine.

Po riječima kupreškog načelnika Milana Rastegorca, u sklopu tržnica, koja se gradi na 310 m2, naći će se razni popratni sadržaji, a njezinim završetkom poljoprivredni proizvođači moći će zakupiti štand i time brže plasirati svoje proizvode do krajnjeg potrošača.

Izgradnja tržnice financira se kreditnim sredstvima Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) koji će financirati 70 posto projekta (175 000 maraka), dok će ostala sredstava osigurati općina.

S druge, pak, strane za završetak radova na sportskoj dvorani u Kupresu, koji su počeli prije deset godina, potrebno je 1,5 milijuna maraka, dok su za ovu fazu gradnje osigurana sredstva iz općinskog proračuna i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH koji su za tu namjenu izdvojili 600 000 kuna, odnosno oko 150 000 maraka.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Napreduju radovi na izgradnji mostarske dvorane, tribine gotove do ljeta (VIDEO)

Na međunarodnoj Fis utrci u slalomu pobjednici Esma Alić iz BiH i Klemen Kosi iz Slovenije

Otvorena skijaška sezona na Kupresu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom