Ekonomija     | 28.05.2018. 16:35 |

Javni poziv za podršku privatnim i javnim preduzećima u TK (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 28. maja (FENA) - Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona objavilo je danas Javni poziv za odabir korisnika grant sredstava „Podrška razvoju Kantona“ za 2018. godinu. Radi se o značajnim sredstvima koja su namijenjana privatnim i javnim preduzećima.

- Radi se o 185.000 KM što se odnosi na subvencije malim poduzetnicima i malim preduzećima, subvencije javnim preduzećima, neprofitnim organizacijama. Za svaku od ovih stavki je napravljen pravilnik, uređen kriterij i on će biti vrlo transparentan - izjavio je ministar privrede TK Osman Puškar.

Ovim pozivom planirana je subvencija malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme i alata do 20.000 KM, subvencije obrtima za nabavku opreme i alata do 20.000 KM, također subvencije javnim preduzećima za sufinansiranje troškova za uvođenje ISO standarda, osiguranje CE znaka i obnavljanje standarda do 65.000 KM.

- Kad su u pitanju javna preduzeća, odnosno uvođenje ISO standarda, želimo da tu oblast na lokalnom nivou uređujemo na kvalitetan način - dodao je ministar.

Grant sredstava "Podrška razvoju Kantona" za 2018. godinu predviđaju subvenciju za podršku obrtničkim komorama do 5.000 KM, te sufinansiranje programa/projekata edukacije za pokretanje biznisa do 5.000 KM.

Ministar se nada da će i ovo biti jedan od poticaja razvoja.

Kandidati prilikom prijave na Javni poziv obavezno trebaju dostaviti popunjeni prijavni obrazac koji čini sastavni dio Pravilnika i koji se može dobiti u Ministarstvu privrede Tuzlanskog kantona i putem web stranice Vlade Kantona.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1805

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1C_EUEyQdEb1t9bq16cS4TpMe1QyXXj8I?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općina Prozor-Rama objavila javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih

Ministarstvo privrede BPK Goražde podržava rekonstrukciju bazena u Vitkovićima

Delić: Krajem februara javni poziv da se osobe sa invaliditetom zaposle na slobodnom tržištu rada

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!